Politika

AUSTRIJSKI ‘STANDARD’: ‘Predsjedništvo BiH sa Dodikom, Čovićem i Radončićem još bi više moglo ugroziti stabilnost BiH’!

 

Austrijski listovi posljednjih dana učestalo pišu o političkim i društvenim prilikama u BiH, a predstojeći izbori su jedna od dominantnih tema koja zaokuplja njihovu pažnju.

Tako bečki Standard piše da je “trenutno proruska partija SNSD na vlasti” koja propagira neustavno odvajanje RS od BiH.

Pa ipak, šef ove partije i predsjednik RS Milorad Dodik, najavio je kandidaturu za srpskog člana Predsjenditva BiH, piše s čuđenjem bečki Standard.

“Dodik je najavio da će se, kao predstavnik srpskog naroda, kandidirati za funkciju u tročlanom Predsjedništvu BiH iako odbacuje državu BiH. No u slučaju da ga izaberu on neće, kako je rekao, ići u Sarajevo u Predsjedništvo, već će preko telefona biti uključen na sjednice.”

“Posmatrači smatraju da bi Predsjedništvo BiH sa nacionalistima Miloradom Dodikom sa srpske, Draganom Čovićem sa hrvatske i Fahrudinom Radončićem sa bošnjačke strane još više moglo ugroziti stabilnost BiH”, piše bečki Standard, navodeći da je SAD  trenutno alarmirana jer se policija RS treba naoružati sa 2.500 automatskih pušaka iz Srbije, koje uopće nisu neophodne.

“Sigurnosnim snagama BiH veliku brigu zadaju i radikalno-nacionalističke grupe u Republici Srpskoj”, piše Standard.

Preuzeto

loading...
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top