Region

BALKANU PRIJETI OPASNOST OD POPLAVA Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana, PRIPREMITE SE!

Američka meteorološke tvrtka Accuweather donosi vremensku prognozu za proljeće 2018. godine.

Prema njihovim prognozama, našem području, BiH, kao i susjednim zemljama, osobito istočne Europe, prijete poplave, što zbog obilnih oborina, što zbog otapanja velikih količina snijega piše “Novi.ba

Kako prenosi N1, ovakav scenarij vrlo je vjerojatan u Hrvatskoj već krajem ovog tjedna, gdje prema hidorološkim prognozama iz ove zemlje se predviđa kako bi trebalo doći do intenziviranja vodnih valova.

Sjevernije od naših krajeva, osobito prema sjeveroistoku Europe, uočava se mogućnost oluja. Na krajnjem sjeveroistoku Europe, i na dijelu Skandinavije proljetne temperature trebale bi biti iznadproječne, kao i u zemljama Beneluxa, sve do Španjolske, gdje će biti i sušno.

Opasnost od suše bit će velika i u Turskoj, a Accuweather suha razdoblja prognozira i Velikoj Britaniji.

Posve suprotno, dakle, kišno, barem u rano proljeće, trebalo bi biti u Portugalu, i na sjeverozapadu Španjolske.

Važno je istaknuti da je riječ o sezonskoj prognozi, koju treba uzeti sa dozom opreza, s obzirom na to da se njezina točnost ne može usporediti s točnošću prognoze za idućih 3-5 dana.

Objavljena je dugoročna vremenska prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, a kako piše u saopćenju, u narednim sedmicama očekuju nas padavine u Bosni i Hercegovini.

Oblačno s kišom preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice. Više padavina očekuje se u Hercegovini, a u Bosni su mogući slabi lokalni pljuskovi. U utorak (06.03.) prognozira se u Hercegovini lokalno i do 40 mm kiše. Snijeg se prognozira na području Krajine i na planinama.

Jutarnje temperature zraka u Bosni kretat će se od 0 °C do 5°C, a u Hercegovini od 6 °C do 8°C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 5°C i 12°C u Bosni, a na jugu zemlje i do 16°C, navode iz FHMZ-a.

Za dana vikenda (10. i 11. 03.) preovladavat će suho i djelimično sunčano vrijeme. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 12 °C i 18°C

Prema trenutnim sinoptičkim kartama, u našoj zemlji se naredne sedmice očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom. Kiša se prognozira početkom sedmice, a snijeg je moguć pred kraj sedmice (17. i 18.03.) u Krajini i centralnoj Bosni. Temperature zraka bit će u laganom padu a prognozirane minimalne temperature zraka od 16.03. spuštat će se ispod 1°C, saopćeno je.

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top