Lifestyle

Iznenađujuće i nevjerovatne zdravstvene prednosti: OVO ULJE SPRJEČAVA I LIJEČI MNOGE BOLESTI!

 

Bundeve sadrže visoke razine hranjivih sastojaka te štiti organizam od raznih oboljenja. No bundeva krije još jednu poslasticu, a to su sjemenke!

Kada kupite bundevu, ne bacajte sjemenke prije nego pročitate kakve tajne kriju! Sjemenke možete kupiti ali ih i sami pripremiti.

b2

Sjemenke bundeve su dobar izvor bakra, cinka i vitamina K, a kao važna komponenta bundeve, posjeduju antiupalna svojstva koja štite od raka, artritisa i osteoporoze. Sjemenke su bogate i omega-3 masnim kiselinama, cinkom i fitosterolima koji održavaju zdravu razinu kolesterola u krvi i poboljšavaju imunost organizma na infekcije.

Postoje podaci i da sjemenke pokazuju dobre rezultate u liječenju povećane prostate.

b3

Ovo fenomenalno ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje organizma. Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline – omega 6 i 9, minerale.

b4

U pitanju je ulje bundeve, a kad budete saznali koliko je zdravo, poželjećete da ga konzumirate svakodnevno.

b5

Liječenje bundevinim uljem daje najbolje rezultate kod sljedećih zdravstvenih problema:

– reguliše problem uvećane prostate

– liječi infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena

– poboljšava kvantitet i kvalitet sperme

– reguliše nivo holesterola u krvi

– pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

– pomaže kod sindroma iritabilnih crijeva, kao i crevnih parazita

– pospješuje normalan rad bubrega

– poboljšava imuni sistem

– pozitivno utiče na vid

– pozitivno utiče na raspoloženje

– smanjuje opekotine i različita oboljenja kože

– povoljno deluje na ten

– povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose

Priprema ulja:

Za pravljenje ulja koriste se samo sjemenke bundeve. Sjemenke poređajte u tepsiju, tako da ne budu jedna preko druge, dok ne pokrijete dno. Zatim ubacite tepsiju u rernu, koju ste prethodno zagrijali na 60 stepeni i pecite tri do četiri minuta.

Nakon toga izvadite sjemenke i stavite ih u presu kako biste iscjedili ulje. Ako nemate pristup presi pod visokim pritiskom, možete da iscjedite sjemenke ručno.

Ulje treba čuvati u čistim staklenim posudama, treba da bude tamnozelene boje, a može da bude i tamnocrvenkasto, ako ste koristili sjemenke neke druge vrste bundeve.

Preuzeto

loading...
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top