Jeste li znali?

NAJLUĐA MILIJARDERKA SE VRAĆA U BIZNIS: Prije četiri godine je zauzela naslovnice nakon histeričnog ispada!

 

Bivša izvršna direktorica korejske aviokompanije koja je uhićena i otpuštena nakon suludog ispada tijekom jednog leta avionom, vratila se u tu tvrtku.

Heather Cho, nasljednica južnokorejskog konglomerata u čijem je sklopu i aviokompanija, vratila se kako bi radila u jednom drugom segmentu kompanije. Upravljat će hotelima u sklopu mreže hotela KAL.

2014. godine dospjela je na naslovnice novina nakon što je prisilila pilota da okrene avion i vrati ga do terminala jer je poludjela zbog načina na koji su joj bile servirane grickalice.

Nakon incidenta koji se dogodio na njujorškom aerodromu JFK, uhićena je i kasnije otpuštena iz kompanije.

U napadu bijesa, tražila je da se jednog člana kabinskog osoblja izbaci iz aviona nakon što joj je makadamia oraščiće poslužio u vrećici umjesto na tanjuriću.

44-godišnja Cho, nasljednica je Hanjin grupe, jedne od najvećih privatnih kompanija u Južnoj Koreji. U vrijeme incidenta obnašala je poziciju izvršne direktorice aviokompanije Korean Air i postala simbol bezobzirnosti i samovolje pripadnika tzv. ‘cheabol’ kompanija – velikih kompanija u vlasništvu jedne obitelji.

Cho je optužena da je ugrozila sigurnost na letu i zloupotrijebila svoj položaj. No nakon što je odslužila manje od pola zatvorske kazne, puštena je na slobodu.

Optužbe o ugrožavanju sigurnosti su odbačene, a zadržane su tek one za manji prekršaj.

Član kabinskog osoblja koji joj je poslužio orahe u vrećici, pokrenuo je privatnu parnicu protiv aviokompanije tvrdeći da je nakon incidenta degradiran i diskriminiran.

(JL/SB)

loading...
To Top