Lifestyle

OVO JE GREŠKA SA LIMUNOM KOJU RADE MILIONI LJUDI: Nemojte je i vi činiti!

 

Limun je prepun zdravstvenih prednosti i veliki je izvor vitamina C. 

Jedna šolja svježeg soka od limuna daje 187%  preporučene dnevne doze ovog vitamina, a također nudi zdrave porcije kalija, magnezija i bakra.

Također, voda sa limunom je nevjerojatno osvježavajuća, osnažujuća i da ne spominjemo činjenicu da daje ogroman poticaj vašem metabolizmu.

No, postoji jedna greška koju većina ljudi čini kada uživa uz čašu vode sa limunom. Oni ne shvaćaju da je limunova kora jedan od najvažnijih hranjivih dijelova cijelog ploda.

Pretpostavljamo da je vaša normalna rutina iscijediti sok u bocu i dodati malo vode. Pa, žao nam je što vam ovo moramo reći, ali zapravo pripremate vodu sa limunom na pogrešan način.

Recept za idealnu vodu sa limunom:

Izvadite nekoliko svježih, po mogućnosti organskih limuna. Narežite ih kako želite. Stisnite neke od narezanih limuna u vodu, ali ne sve. Narendajte malo korice od tih iscijeđenih kriški u vaše piće.

Stavite preostale kriške u bocu, kriglu ili neku drugu čašu. Napunite do vrha sa vrućom ili ledeno hladnom vodom, po vašoj želji. Uživajte.

Zdravstveni stručnjaci kažu da limun voda pomaže u probavi. Ona također pomaže usporiti apsorpciju hrane i osigurava da vaše tijelo dobije najviše iz hrane tokom obrade.

Pripremajući limun vodu na pravi način iskoristit ćete sve njegove blagodati maksimalno.

Preuzeto

loading...
To Top