Hrana i piće

OVO JE ZABLUDA! Kažu nam da je ova namirnica zdrava, a ZAPRAVO VAM DRASTIČNO POVEĆAVA HOLESTEROL!

Naučnici su sproveli sedam studija, i u svih 7 dobili isti rezultat – povišen LDL.

Iako već neko vrijeme slušamo samo najbolje o kokosovom ulju, američko Udruženje kardiologa objavilo je upozorenje, u kome su istakli zašto konzmiranje ove namirnice može da bude izuzetno opasno, piše “Stil“.

Naime, Institut za kardiovaskularne bolesti sproveo je sedam kontrolisanih studija, gdje su upoređivali kokosovo sa mononezasićenim i polinezasićenim uljima, prenosi “Women’s Health”.

Rezultat je pokazao da kokosovo ulje povećava nivo LDL holesterola, takozvanog lošeg, i to u svih sedam studija, a u čak šest je to povećanje bilo značajno.

Centar za kontrolu bolesti saopštio je da skoro 32 posto Amerikanaca ima povišen LDL holesterol, a preporuka za ove ljude jeste ograničavanje zasićenih masti na ne više od 6 % u cjelodnevnom unosu kalorija.

Budući da smo otkrili da kokosovo ulje povećava LDL holesterol, koji je čest uzrok kardiovaskularnih bolesti, a kokosovo ulje se smatra samo dobrim, dužnost nam je da upozorimo ljude da ga ne koriste u ishrani“, piše u saopštenju Instituta.

Prema nedavnoj studiji u Americi, čak 72 posto ljudi vjeruje da kokosovo ulje popravlja zdravlje, dok je kod ispitanih nutricionista taj procenat 37.

loading...
Comments
UPOZORENJE Sadržaji objavljeni na internet portalu NASMAGAZIN.com mogu se prenositi samo uz obavezu navođenja izvora. Iza zadnje rečenice prenesenog ili citiranog teksta postaviti "hyperlink" vezu na članak u obliku (NASMAGAZIN.com).
To Top