Magazin

PJEVAČICA NE MOŽE DA PREBOLI SMRT MAJKE: Imala je Alchajmerovu bolest, zamalo je umrla u požaru, a ovako je Neda Ukraden pričala o njoj!

Neda Ukraden se na društvenim mrežama emotivnom porukom oprostila od svoje majke Anđelije, koja je preminula.

Ovako je pjevačica nekada govorila o majci koju je zbog Alchajmerove bolesti morala da smjesti u dom.

“Što se moje majke tiče, cio život sam bila vezana za nju i sve vrijeme je živjela sa mnom. Ali, nažalost, oboljela je od Alchajmerove bolesti. Iako, dakle, teško oboljela, ipak je proslavila prošlog novembra 91 godinu. Naravno da je meni, koja je sa njom cijeli život živjela, najteže bilo da donesem odluku o njenom institucionalnom liječenju. Niko ne bi bio sretniji od mene da mi je majka tu sa mnom i da gleda svoje praunučiće kako rastu. Njena soba je još uvijek čeka i sve je isto kao da je tu sa nama. Nažalost, njena potpuno izmjenjena psiha, kao i potreba za svakodnevnom kontrolom doktora, natjerala me da potražim stručnu medicinsku pomoć u ustanovi koja je za to mnogo kvalifikovanija od mene i kućnih pomoćnica i sestara koji su prošli kroz našu kuću”, rekla je Neda za “Expressmag“…

Neda Ukraden s majkom – Kurir.rs

Neda je tada ispričala i kako je došlo do toga da se njena majka liječi u medicinskoj ustanovi.

“Nisam znala kako da se nosim sa takvim bolesnikom i bila je opasnost da sebi, a i nekom drugom nešto uradi zbog čega bi svi žalili! Tešku i bolnu odluku sam donijela nakon požara koji je umalo zapalio stan, a i samu sebe dok sam ja bila na koncertu van Beograda. Iako me više ne prepoznaje i sita se isplačem kad joj dođem u posjetu, sretna sam da se o njoj brinu ljudi koji su kvalifikovaniji od mene za tu vrstu bolesti. A naravno da je mi i pazimo i obilazimo i da joj ništa ne smije nedostajati. Bar mi je živa i relativno dobrog zdravlja, ako se uzme u obzir njena dijagnoza”, pričala je nekada Neda.

loading...
Comments
To Top