Region

VUČIĆ: Rješenje kosovskog pitanja neće biti bezbolno za Srbe!


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro raditi na rješavanju kosovskog pitanja, ali da rješenje neće biti bezbolno za Srbe..

“Racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se to rješenje pronađe, za koje sasvim sigurno mogu da kažem da neće biti bezbolno za Srbe”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa premijerom njemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinifridom Krečmanom.

On je rekao da je ranije najavio da će u aprilu iznijeti svoj prijedlog rešenja kosovskog problema, ali da će to uraditi samo ako bude moguće da ne oslabi poziciju Srbije.

“Vrijedno ću raditi da se približimo kompromisnom rješenju i da postignemo dogovor. Ja, za razliku od drugih, nisam za opstanak zamrznutog konflikta i ‘čekaj bolja vremena’. Od toga što ćemo da čekamo neka bolja vremena, samo ćemo da dočekamo gora vremena, a ne mislim da sukobe na Balkanu treba da ostavljamo našoj djeci”, rekao je Vučić.

On je dodao da za bilo koje rješenje prvo treba pobijediti na referendumu u Srbiji.

“Sa kojim god prijedlogom da izađem, taj prijedlog će biti dočekan na nož i u regionu, Evropi, svijetu, a posebno ovdje. Meni je cilj da zadovoljimo građane Srbije i da do rješenja dođemo”, rekao je Vučić.

Saff.ba

loading...
Comments
To Top